Studio T77 Grafisch Ontwerp is een ontwerpstudio in Nijmegen.

Grafische vormgeving: van pamflet tot facebook

Grafisch ontwerp, of grafische vormgeving is een eeuwenoud vak dat in de loop der jaren behoorlijk is veranderd. Tussen het eerste gedrukte pamflet in 1478 tot aan de hedendaagse Social Media campagnes zit natuurlijk een wereld van verschil. Dat heeft alles te maken met de technische vooruitgang. De essentie is echter niet veranderd: laten zien wat je te bieden hebt.

Effectieve communicatie is van alle tijden. Maar hoe je het meeste resultaat haalt uit een reclamecampagne, dát is aan continue verandering onderhevig. Technische vooruitgang speelt daarbij een rol, de menselijke psyche, maar ook het soort product of dienst dat wordt aangeboden.

Studio T77 weet welke vormgeving het hoogste rendement oplevert

Elk grafisch ontwerp is erop gericht informatie inzichtelijk te maken. Het doel is al eeuwenlang hetzelfde: aandacht creëren. Het middel verandert, met de dag. Wij volgen alle ontwikkelingen op de voet en kijken altijd kritisch naar welk middel het beste resultaat boekt. Soms is dat de bekende huis-aan-huisreclamefolder op andere momenten worden de klanten bereikt met de juiste LinkedIn pagina.

Het middel dat moet worden ingezet moet aansluiten bij het doel. Ieder middel vergt weer een andere manier van denken en werken. En vaak geeft een mix van middelen het hoogste effectieve bereik. Wij adviseren met oog voor de markt over wat voor u het meest rendabel is.

Logo en huisstijl zijn het gezicht van uw onderneming

Een goed logo geeft smoel aan uw bedrijf, maar weet daarbij ook de doelgroep te raken. Duurzaamheid is hierin leidend. Het gezicht van uw onderneming moet eenvoudig, herkenbaar en tijdloos zijn: het moet nog jaren mee kunnen gaan.

"Laat trends en mode over aan de mode industrie. Trends komen en gaan, en als je praat over een nieuwe jeans of het kopen van een nieuw outfit, geen probleem, maar als het gaat om de identiteit van je merk: volg dan niet de meute, maar val op!"

David Airey

Met een sterk logo en huisstijl ontwerp komt u krachtig over en laat u zien dat u uw onderneming serieus neemt. De huisstijl vormt hiermee de basis voor alle andere communicatie uitingen:

Vormgeving makelaarsbord buitenreclame Studio T77

Reclame die opvalt

Reclame maken voor het bedrijf gebeurt op heel veel verschillende manieren. Buitenreclame is hierin wel het meest sprekende voorbeeld. Reclame buiten valt op. Het valt niet te vermijden. Een in het oog springende boodschap op de gevel, reclame op de auto of vrachtwagen pakken de aandacht. Simpelweg omdat in één oogopslag het bedrijf onder de aandacht wordt gebracht.

En daar ligt direct het meest cruciale punt van effectieve signing. Mensen doen geen moeite om reclame uitgebreid te bekijken. Het is er. Men wordt ermee geconfronteerd. Heel veel reclame uitingen gaan dan ook aan heb voorbij. Ze zien het en lopen of rijden door. Het is dus zaak om op te vallen.

Effectief buiten reclame maken

Opvallen is niet moeilijk. Met shockerende beelden, harde kleuren en schreeuwende teksten is dat zo bereikt. Positief opvallen is een heel ander verhaal.

Studio T77 richt zich volledig op de functionaliteit van de gewenste uiting. Kracht en eenvoud zijn voor ons leidende begrippen. Opvallen alleen is niet voldoende. Positieve aandacht van de potentiële klant wordt bereikt omdat geboden wordt waarom men vraagt. Uw volgende klant heeft behoefte aan dat wat u aanbiedt. Waarom kiest hij juist voor ú product en niet dat van de concurrent? De eerste stap richting u wordt gezet omdat u op het oog goed overkomt. En dat is precies wat wij doen: u goed laten ogen.

Functionele signing door krachtig, smaakvol design

Alles wat wij doen is gericht op het laten overkomen van de boodschap. Elke afzonderlijke reclame uiting heeft zijn eigen functie in een groter geheel.

  • Gevelreclame moet zichtbaar zijn, het karakter van het bedrijf in één keer neerzetten
  • Bouwborden moeten de juiste doelgroep geïnteresseerd krijgen in de woning
  • Autobelettering moet eenduidig zijn in de boodschap en uitstraling van het bedrijf en vooral niet teveel informatie bevatten

Vlaggen, zeildoek, displays, lichtreclame, stoepborden, banners: ze hebben allemaal hun eigen functie in een groter geheel. Studio T77 houdt rekening met het grotere geheel en de reden waarom er reclame wordt gemaakt. We werken dit vervolgens uit in de specifieke uiting. Een vlag vraagt om een ander ontwerp dan de belettering van de bedrijfswagen of bus, maar beide hebben maar één doel: klanten trekken en behouden.

Meer weten over alle mogelijkheden en onze visie op effectief ontwerp? Neem contact met ons op en u wordt vandaag nog teruggebeld voor het maken van een afspraak.